Néhányan úgy érzik, a gondolkodásuk, véleményformálásuk a valós élekoruknál sokkal fiatalosabb, másoknál pedig pont az ellenkezője: érettebb korosztályra jellemző, mint ahány évesek. A belső életkort nevezzük mentális vagy szellemi életkornak, amely az egyén intellektuális fejlettségi szintjét mutatja meg. Az alábbi ötperces színteszt segít megállapítani, hogy mennyi lehet a te mentális életkorod. 

A teszt kérdéseinek megválaszolásához mindig csak addig görgess lejjebb, amíg a kép aljához érsz, hogy a kép alatti pontértékek ne befolyásoljanak a válaszadásban.

1. Ezen a képen melyik a domináns szín?

A=4    B=5    C=1    D=2    E=3

2. Melyik rózsaszínes árnyalat tetszik legjobban?

A=3    B=2    C=1    D=5    E=4

3. Szerinted ez a kép fekete-fehér vagy színes?

fekete-fehér=5        színes=0

4. A négy közül melyik naplementét találod legszebbnek?

A=3    B=2    C=4    D=1

5. Melyik kékes árnyalat teszik leginkább?

A=2    B=4    C=3    D=5    E=1

6. Ezen a tájképen melyik színt láttad meg elsőként?

A=1    B=4    C=5    D=3    E=2

7. Melyik paca színe teszik legjobban?

A=2    B=4    C=5    D=1    E=6    F=3

8. Az alábbi képen melyik a legragyogóbb árnyalat?

A=4    B=2    C=1    D=5    E=3

ÉRTÉKELÉS

7-12 pont: Mentálisan 20 éves kor alattinak számítasz, gondtalan tinédzsernek. Szívedben még mindig gyermek vagy, akire életöröm és lelkesedés jellemző.
13-20 pont: Mentálisan 20-29 évesnek számítasz. Aktív és kreatív vagy, tele élettel, de már valóban felnőttnek nevezheted magad: a gyermekkorból csak a kedvező jellemzőket vitted tovább, a szükségteleneket már elhagytad.
21-28 pont: Mentálisan 30-39 évesnek számítasz, aki még mindig aktív és kíváncsi az új ötletekre, de személyiséged meghatározó jegye immár a felelősségteljesség és a megfontoltság. Ez az arany középút.
29-35 pont: Mentálisan 40-49 évesnek számítasz. Érett vagy és tapasztalt, pontosan tudod, hogyan akarod élni az életedet, és nem vesztegeted az idődet fölöslegesen. Elhivatott vagy és keményen dolgozol, példakép is lehetsz a környezeted számára.
36-40 pont: Mentálisan 50+ korosztályúnak számítasz. Ez egyáltalán nem negatív: bölcs vagy és higgadt, nagyra becsülöd a kényelmet, minden értelemben. Tudod már, mi az igazán fontos az életben, és a környezeted hozzád fordul tanácsért. Benned meg lehet bízni, ami manapság ritka tulajdonság.

A teljes értékelést megtalálod angol nyelven a Brightside videójában.