Ezer oka van annak, hogy az ismerkedés aknamezejére merészkedik valaki. Talán az utóbbi időben megkopott az önértékelése, és ezt polírozná fel egy kis flörtöléssel, de megeshet, hogy az igaz szerelmet keresi. Abban viszont egyetérthetünk, hogy mindenki szeretne jó érzést ébreszteni a másikban az első találkozáskor. Ezért érdemes megfontolni az alábbiakat:

Tanács szerelem társkeresés első randi első benyomás

Pexels

1. Némítsd le a telefont
A másik iránti tisztelet jele, hogy amíg a randitok tart, nem beszélsz mással, nem nézed meg az üzeneteket. Így kimutathatod, hogy miatta jöttél, rá akarsz figyelni, arra az órára kizárod a külvilágot. Nagyon fontos, hogy a telefon lenémítását ne a partner előtt végezd, mert a gesztustól zavarba jöhet. Azzal pedig kizökkented az egyensúlyából, amitől elillanhat a kezdeti jókedve.

2. Ne késs el
Amióta mindenkinek ott a zsebében a mobiltelefon, senki nem pontos, mert az hiszik, elég rácsörögni az illetőre, hogy késünk egy kicsit, és ez máris bocsánatos bűnnek számít. Hát nem. A pontosság, pláne első randin, olyan indítást ad a találkozásnak, amitől a másik (aki pontosan érkezett) az fogja gondolni, hogy végre itt egy felnőtt, érett, tisztelettudó ember. 

3. Kerüld a túlzásokat
Aki az első randin azt kezdi el tervezgetni, hogy majd hány gyerekük lesz a partnerrel, és hol fognak élni, attól gyorsan leléphet a kiszemelt jövendőbelije. Az ilyesmi nagyon ijesztő lehet a másik fél számára. Ugyanilyen taszító például az is, hogy még az első személyes találkozás előtt megnézed a másik közösségimédia-profilját, és nekiállsz kommentelgetni a posztjait, aztán nem bírod abbahagyni. Vagy ha az első találkozás után elárasztod sms-esekkel, esetleg intim fotókkal. 

4. Ne beszélj politikáról
Elhiszem, hogy a csapból is ez folyik, de egy randevúra nem azért mész, hogy akcióhősöket toborozz a következő flashmobodhoz, hanem mert találkozni szeretnél egy emberrel, akit az előzetes információk alapján el tudnál képzelni társadként -- majd kiderül, mennyi időre.

5. Nem kérdezel eleget
Sokan annyira izgulnak az első randin, hogy valósággal megkukulnak, és ezzel alaposan megnehezítik a saját helyzetüket. Lehet, hogy korábban chaten vagy telefonban valósággal sziporkáztak, de amikor ott vannak végre a partnerjelölttel, nem jut eszükbe semmi kérdés. Pedig ettől azt hiheti a másik, hogy nem is érdekel. Nézz a másikra, vedd alaposan szemügyre, biztos találsz egy olyan részletet, amire rá tudsz kérdezni. Utána pedig arra kell figyelni, mit mond a másik, és annak alapján újabb kérdést feltenni -- máris elindult a párbeszéd!

6. Nem beszélsz eleget
A fenti hiba pepitában, ha valaki csak a másikat kérdezgeti, de magáról nem mond semmit. Hiszen azért találkoztok, hogy kölcsönösen megismerjétek egymást! Egy óra "vallatás" után a kiszemelt partner valószínűleg sietve el fog menekülni, mert randizni jött, nem kihallgatásra. Próbálj törekedni a 70-30-as arányra, azaz tíz kérdésből legfeljebb hetet tegyél fel, és engedd, hogy hármat ő is kérdezzen. 

Tanács szerelem társkeresés első randi első benyomás

Pexels

7. Ne legyél túl rámenős 
Azért mert valaki feliratkozik egy társkeresőre, még nem biztos, hogy az első randit az ágyban szeretné befejezni. Hacsak nem szexpartnerkeresőben ismerkedtetek meg, ne nyomulj túlságosan (ha férfi vagy), és ne is kínáld fel magad (ha nő vagy) az első személyes találkozáskor.

8. Nem törődsz a megjelenéseddel
Olyan korban élünk, amikor a külsőd alapján a másodperc tört része alatt ítélnek meg, és könyvelnek el nyertesnek vagy vesztesnek. Persze, mindannyian hangoztatjuk, hogy a belső értékek számítanak egy kapcsolatban, de addig el is kell jutni. Márpedig lenőtt hajfestéssel vagy gyászkeretes körömmel ez nem fog menni. 

9. Túltolod a külsődet
Az előbbi ellentettje sem szimpatikus, amikor valaki az első randira úgy érkezik, hogy ezer százalékra van feltuningolva: a nő full sminkben, köldökig dekoltálva, a férfi illatfelhőben, belőtt séróval, tenyérnyi divatlogóval a mellén. Próbáld megtalálni az egészséges arányt a veréb és a paradicsommadár között. A partner érdeklődésének felkeltésére használj más eszközöket. 

10. Ne panaszkodj
Mindketten felnőttek vagytok, jó pár kudarccal és hullámvölggyel a hátatok mögött. Ha a randi alatt végig csak a panasz ömlik belőled, ne reménykedj, hogy ezt valaki még egyszer meg akarja hallgatni. Lehet, hogy korábban nagy tragédiák értek, de fogadd el, hogy az első randin, sőt, az első tíz randin nem ez lesz a fő téma, mert kinyírja a romantikát. 

11. Ne beszélj az egészségi állapotodról
Nem, első randin nem akarja megtudni a másik, hogy milyen ultrahangos vizsgálaton voltál legutóbb, vagy hogy mit mondott a fogorvos a gyökérkezelésedről. A lézeres szőrtelenítés sem lehet téma.

12. Ne beszélj az exeidről
Illetve nagyon fontold meg, mit mondasz el. Ha sok közös ismerősötök van, érdemes tisztázni, hogy megvolt-e valaki közülük, de az már ne legyen téma, hogy milyen volt az ágyban. Esetleg az előző kapcsolattal való szakítás okát megoszthatod, például úgy, hogy te gyereket akartál, ő meg nem, pedig már jócskán a harmincas éveitek okosabbik felét tapossátok. Végképp ne kérdezz olyasmit a friss partnertől, hogy hány nővel vagy férfival volt már korábban, mert ennek sohasem lehet jó vége.

13. Ne beszélj a pénzről
Nincs annál gázabb, mint amikor valaki első randin elkezd azzal villogni, hogy majd hova mentek legközelebb, vagy mennyit szakított a legutóbbi bizniszén, esetleg milyen dörzsölt adótanácsadója van. Ez eléggé visszatetsző tud lenni a másik számára, ha átlagon felüli jövedelme van, akkor szánalmasnak fog gondolni, ha átlagon aluli a pénze, akkor megalázónak érezheti.

14. Ne akarj másnak látszani
Ha tényleg tetszik az illető, próbáld meg magadat mutatni az első randin. Nem kell attól félned, hogy ezzel elriasztod, illetve ha így nem tetszel neki, legalább nem fogsz felesleges köröket futni, hogy aztán úgyis köddé váljon. 

Tanács szerelem társkeresés első randi első benyomás

Pexels

15. Ha fizetni akar, fizessen
Nincs annál kínosabb, mint amikor egy remek randi a fizetéskor romlik el. Ha a nő fizetni szeretné a fogyasztását, ne erőltesd rá a meghívást. 

16. Legyél udvarias
Csak mert ezerrel izgulsz, még nem kell ezt a pincéren leverni. Ne csicskáztasd a személyzetet, de ne is jópofizz velük, mert egyik sem menő. 

17. Ne igyál túl sokat
A partner nem azért jött, hogy majd csacsirészegen zokogj a vállán, vagy éppen lehányd a cipőjét. Ugyanígy, nem illik a meghívással sem visszaélni, és számolatlanul bedönteni a mojitókat. 

18. Ne kezdd becézni
Ha valaki Katalinként mutatkozik be, akkor ne szólítsd azonnal Katának, Katikának, Katkának vagy bármi másnak, még akkor sem, ha szokatlan számodra. Ugyanígy, egy Pétert sem kell azonnal Petyázni, mert tolakodásnak érezheti. Még rosszabb, ha az első randin mackómnak vagy kicsimnek szólítod az illetőt, mert ezzel azt jelzed, hogy még annyira sem érdekel, hogy megjegyezd a nevét. 

19. Ne tarts kiselőadást
Ha rád kerül a sor a beszélgetésben, ne beszélj hosszú percekig a hobbidról vagy a kedvenc sportodról, de még a kisállatodról sem, mert a másik úgy érezheti, hogy ő csak biodíszletnek van ott. Ez elég hervasztó.

20. Ne kérdezz rá intim dolgokra
Például, hogy mit jelent a tetoválás a karján, és van-e még másik, illetve hogy hány piercingje van és melyik testtájon. Majd ha odáig juttok az ismerkedésben, akkor elmondja vagy megmutatja, de ez ne legyen téma az első randin.